Zoekopdracht

Geef uw wensen door!

Occasion op maat

Schaarste aan betaalbare occasions? Niet bij Autobedrijf Ista uit Oosterland. Wij vullen onze voorraad gebruikte auto’s regelmatig aan door de inkoop van occasions. We leveren ook op bestelling. U als klant geeft uw wensen aan ons door, en wij gaan kosteloos voor u op zoek naar uw occasion.

Één en één is twee. Omdat de verkoop van nieuwe auto’s de laatste jaren sterk is teruggelopen, en er toch evenveel auto’s rondrijden als voor de crisis, is er een flink tekort ontstaan aan occasions. En dus moesten die uit het buitenland komen. Veel van die occasions komen uit Duitsland. Daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste is de aantrekkelijke prijs. Nieuwe auto’s zijn immers beduidend goedkoper bij onze oosterburen. Het meest interessant zijn auto’s tussen de 3 en 5 jaar oud. Veel mensen denken dan direct aan merken als Mercedes-Benz en BMW, maar Autobedrijf Ista haalt ook veel Suzuki’s ervandaan. Dat merk is natuurlijk onze specialiteit en we vinden regelmatig aantrekkelijke Suzuki’s Splash, Swift of SX4. 

 

Onderhoud

Duitse auto’s zijn beter onderhouden dan Nederlandse auto’s. Duitsers zijn veel strikter in het melden van eventuele schades aan hun auto. Ook hebben ze een rijkere uitrusting. Wat in Nederland een Exclusive-uitvoering heeft, vind je dit in Duitsland al op de Comfort-uitvoering. Dat betekent veel extra voordeel voor mijn Nederlandse kopers. In de paar jaar dat we dit verzorgen hebben we een flink netwerk opgebouwd van Duitse autobedrijven. Over het algemeen is het prettig zaken doen met de Duitsers.

 

Garantie

Een klant die een auto bestelt bij Autobedrijf Ista moet rekenen op een afhandelingstermijn van drie weken tot een maand. De Rijksdienst voor het Wegverkeer, die een vestiging heeft in Roosendaal, doet een invoerkeuring. Vervolgens moet er onder meer een kenteken worden aangevraagd. We werken in het gehele traject samen met een bedrijf in Roosendaal dat de BPM-aangifte verzorgt. We willen niet sjoemelen met aangiftes door bijvoorbeeld een beschadigd onderdeel op de auto te zetten voor we de auto ter keuring aanbieden. Daar wordt steeds strenger op gecontroleerd en zou een koper misschien nog jaren in de problemen brengen. Daar houden we niet van. We proberen op de juiste manier zaken te doen.

Waar het van toepassing is nemen we de fabrieksgaranties uit Duitsland over. Als we een auto verkopen zit er altijd BOVAG garantie op.

Bekijk onze occasions

Bekijk de occasions die wij momenteel in ons aanbod hebben.

Voor een occasion op maat